Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chicken
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, each thigh cut into 8 pieces
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp sea salt
- 150 g natural yoghurt
- 120 g tandoori paste (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
Butter sauce
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 1 black cardamom pod
- 1 tsp fenugreek seeds
- 45 g ghee (see Tips)
- 180 g brown onion (approx. 1-2 onions), cut in quarters
- 20 g fresh ginger, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 tsp sea salt
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut in half (optional)
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g water
- 70 g cashews, plus extra to garnish
- 10 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves to garnish
- 40 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2177.5 kJ / 518.5 kcal
- Protides
- 30.9 g
- Glucides
- 15.3 g
- Lipides
- 36.3 g
- Graisses saturées
- 16.2 g
- Fibre
- 8.2 g
- Sodium
- 1095.3 mg
Recettes alternatives
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
Creamy beef curry
1sa 15 dk
JJ's curry powder
30 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Lamb saag
1h 30 min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3 godz. 15 min
Korma spice blend
5 Min
Tandoori paste
5 Min
Chicken korma with cashews
30 min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Biryani-style rice
1 godz. 5 min