Lamb Meatballs, Minty Pea Houmous and Flatbreads

Lamb Meatballs, Minty Pea Houmous and Flatbreads

4.6 45 évaluations
Prép. 25min
Total 1h 15min
6 portions

Ingrédients

Pickled Red Cabbage
  • red wine vinegar
    125 g
  • caster sugar
    10 g
  • fine sea salt
    10 g
  • red cabbage cored, cut in pieces (5 cm)
    250 g
Pea Houmous
  • water
    500 g
  • frozen peas
    125 g
  • fresh mint leaves only
    5 g
  • tinned chickpeas drained, rinsed (1 x 400 g tin)
    240 g
  • olive oil
    40 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • tahini (see tip)
    3 Tbsp
  • lemon juice
    30 g
Tahini Yoghurt Sauce
  • plain yoghurt (see tip)
    100 g
  • tahini
    60 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • lemon freshly squeezed juice only
    1
Meatballs
  • garlic cloves
    2
  • lamb mince
    800 g
  • medium eggs
    2
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • smoked paprika
    2 tsp
Flatbreads
  • strong white bread flour plus extra for dusting
    175 g
  • plain yoghurt
    250 g
  • baking powder
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • caster sugar
    ½ tsp

Infos nut. par 1 portion

Calories 900 kcal / 3765 kJ
Protides 41 g
Lipides 53 g
Glucides 58 g
Fibre 7.5 g
Graisses saturées 18 g
Sodium 2326 mg

Tu aimes ce que tu vois?

Cette recette et plus de 100 000 autres t'attendent !

Inscrive-toi à notre essai gratuit de 30 jours et découvre le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Tu pourrais aussi aimer...