Versions compatibles
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Flatbreads
- 150 g plain flour
- 80 g wholemeal plain flour
- 150 g water
- 15 g extra virgin olive oil
- 180 g red onion
- 5 garlic cloves
- 200 g lamb mince, lean (see Tips)
- 3 tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes
- 200 g beetroot, peeled and thinly sliced
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
Tahini yoghurt
- 140 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- 35 g tahini
- 2 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- ground black pepper, to season
- Infos nut.
- par 4 portions
- Calories
- 7630 kJ / 1830 kcal
- Protides
- 90 g
- Glucides
- 206 g
- Lipides
- 63 g
- Graisses saturées
- 14 g
- Fibre
- 41 g
- Sodium
- 425 mg
Recettes alternatives
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 min
Creamy chicken curry and rice
45 Min
All in one bowl bolognese
40 min
Pork, sage and prune casserole with winter veg mash (Diabetes, TM6)
45 Min
Smash burger taco
40 min
Sticky pork belly with jasmine rice
1j
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55 Min
Leek, chilli and chorizo sauce
40 min
Creamy beef curry and rice
1 Std. 15 Min
Korean beef lettuce cups with pickles (Diabetes, TM6)
55 Min
Easy lamb hotpot
2j
Beef and cashew nut yellow curry
25 min