Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 10 g nane yaprağı
- 200 g domates, dörde bölünmüş, dolmalara kapak yapmak isterseniz ekstra 1-2 domates
- 250 g soğan, dörde bölünmüş
- 75 g zeytinyağı, dolmaların üzerlerine gezdirmek için ekstra 1 yk zeytinyağı
- 20 - 25 g dolmalık fıstık
- 35 g kuş üzümü, kurutulmuş
- 1 tk tarçın
- 1 tk kuru nane
- 1 tk karabiber
- 1 tk şeker
- 2 tk tuz
- 230 g Osmancık pirinci, sıcak suda 1 saat ıslatılıp iyice süzülmüş (bk. Öneriler)
- 8 - 9 adet yeşil dolmalık biber, orta boy, sap kısmı ve çekirdekleri çıkarılmış
- 750 g su
- limon, dörde bölünmüş, servis etmek için
- Infos nut.
- par 1 adet
- Calories
- 3724.5 kJ / 890.2 kcal
- Protides
- 30.3 g
- Glucides
- 197.3 g
- Lipides
- 20.4 g
- Graisses saturées
- 5.2 g
- Fibre
- 68.3 g
- Sodium
- 579.2 mg
Recettes alternatives
Sotelenmiş Biber ve Soğan
25 min
Etli Biber Dolması
1h 20 min
Yoğunlaştırılmış Şekerli Süt
35min
Kuru Domatesli Tereyağı
5 min
Taze Otlu Hamura Sarılı Levrek ve Basmati Pilavı
2h 30min
Harissa
Pas d’évaluation
Baharatlı Erikli Limonata
10 min
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1 Std. 30 Min
Sotelenmiş Biberler (400 g)
25 min
Pikan Cevizi Kıtırlı Muzlu Kek
1 Std. 30 Min
Sütlü Minik Ekmekler
1 Std. 45 Min
Patlıcanlı Börek
1h 10 min