Frangipane cake
TM6 TM5 TM31

Frangipane cake

4.7 (37 évaluations )

Ingrédients

Sweet shortcrust pastry

  • 50 g raw sugar
  • 100 g butter, chilled, cut into cubes
  • 230 g plain flour
  • 1 egg
  • 1 pinch sea salt
  • 1 tsp natural vanilla extract

Frangipane cake

  • 150 g butter, cut into cubes, plus extra for greasing
  • 50 g plain flour, plus extra for dusting
  • 150 g roasted almonds, unsalted
  • 150 g caster sugar
  • 2 eggs
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 1 tsp baking powder
  • 40 g blanched almonds
  • 250 g smooth apricot jam
  • icing sugar, to dust

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2016 kJ / 480 kcal
Protides
7.7 g
Glucides
52.7 g
Lipides
27.1 g
Graisses saturées
12 g
Fibre
2.6 g
Sodium
163.4 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives