Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk, trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants, cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g pine nuts, toasted (optional)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1850.8 kJ / 440.7 kcal
- Proteine
- 36.6 g
- Carboidrati
- 10.7 g
- Grassi
- 26.7 g
- Grassi saturi
- 9 g
- Fibre
- 7.3 g
- Sodio
- 965.6 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10 min
Spiced red wine pears
45min
Chicken cacciatore
50min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40 min.
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Jambalaya
35min
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30min