![Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6DC26FC6-D849-4236-A4BE-BA9FDC9F1CDC/Derivates/62E7A5D3-78A1-4B15-A951-7266737D187D.jpg)
Versioni compatibili
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Dried cauliflower florets
- 1 cauliflower floret (medium to large)
Salmon cure
- 8 fresh boneless salmon fillets (approx. 100 g each), skin removed and reserved
- water, for soaking salmon skin
- 100 g rock salt, plus extra pinch for soaking salmon skin
- 6 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 lemon, zested and juiced
- 100 g caster sugar
- 2 pinches ground white pepper
Parmesan gnocchi
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 300 g water
- 30 g kudzu (see Tips)
- water (iced)
Confit salmon
- 600 g water
- 500 - 550 g light olive oil
Cauliflower cream
- 30 g unsalted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 400 g cauliflower, broken into florets
- 150 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
Salmon skin, cauliflower and assembly
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 220 g cauliflower, broken into florets
- 2 pinches salt, to taste
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, zest only, finely grated, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portions
- Calorie
- 4990.3 kJ / 1188.1 kcal
- Proteine
- 39.2 g
- Carboidrati
- 18.2 g
- Grassi
- 108.1 g
- Grassi saturi
- 25.8 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodio
- 5239.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Eggplant involtini with risotto
1h 55min
Steamed pears with chocolate cardamom sauce
40 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Thai noodle and seafood salad
50min
Seafood en papillote with saffron potatoes
35 min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Cauliflower mash
25 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 godz. 10 min
Fish with ginger lime sauce
35 min
Smoked trout pâté
3h 15min
Zesty avocado with crab
10min