Versioni compatibili
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Dried cauliflower florets
- 1 cauliflower floret (medium to large)
Salmon cure
- 8 fresh boneless salmon fillets (approx. 100 g each), skin removed and reserved
- water, for soaking salmon skin
- 100 g rock salt, plus extra pinch for soaking salmon skin
- 6 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 lemon, zested and juiced
- 100 g caster sugar
- 2 pinches ground white pepper
Parmesan gnocchi
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 300 g water
- 30 g kudzu (see Tips)
- water (iced)
Confit salmon
- 600 g water
- 500 - 550 g light olive oil
Cauliflower cream
- 30 g unsalted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 400 g cauliflower, broken into florets
- 150 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
Salmon skin, cauliflower and assembly
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 220 g cauliflower, broken into florets
- 2 pinches salt, to taste
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, zest only, finely grated, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portions
- Calorie
- 4990.3 kJ / 1188.1 kcal
- Proteine
- 39.2 g
- Carboidrati
- 18.2 g
- Grassi
- 108.1 g
- Grassi saturi
- 25.8 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodio
- 5239.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Pork and chicken terrine
3h 20min
Tuna and olive empanaditas
4 Std. 5 Min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Cucumber soup
25min
Frozen strawberry mousse with cream cheese topping
1h 10min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Cod with aïoli
40min
Turkey buffe and herby quinoa stuffing
6 Std. 20 Min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Tuna empanadas
2h
Eggplant rotolo
1h 40min