Versioni compatibili
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Dried cauliflower florets
- 1 cauliflower floret (medium to large)
Salmon cure
- 8 fresh boneless salmon fillets (approx. 100 g each), skin removed and reserved
- water, for soaking salmon skin
- 100 g rock salt, plus extra pinch for soaking salmon skin
- 6 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 lemon, zested and juiced
- 100 g caster sugar
- 2 pinches ground white pepper
Parmesan gnocchi
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 300 g water
- 30 g kudzu (see Tips)
- water (iced)
Confit salmon
- 600 g water
- 500 - 550 g light olive oil
Cauliflower cream
- 30 g unsalted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 400 g cauliflower, broken into florets
- 150 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
Salmon skin, cauliflower and assembly
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 220 g cauliflower, broken into florets
- 2 pinches salt, to taste
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, zest only, finely grated, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portions
- Calorie
- 4990.3 kJ / 1188.1 kcal
- Proteine
- 39.2 g
- Carboidrati
- 18.2 g
- Grassi
- 108.1 g
- Grassi saturi
- 25.8 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodio
- 5239.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Scallops with pea purée
25 min
Grilled scallops with chilli jam
25 min
Poached salmon and beetroot blinis
45 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 Std. 20 Min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1u. 15min
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
1 Std. 50 Min
Cauliflower mash
25 min
Fennel, asparagus and camembert salad
30 min
Fish balls with yoghurt sauce
1 Std. 50 Min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min