Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 360 g glutinous rice
- water, for soaking
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- 5 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 30 g vegetable oil
- 120 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel seeds
Pulut panggang (rice packets)
- 480 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 4 pandan leaves, tied into knots
- 1200 g water
- 11 banana leaves, cut into rectangles (approx. 23 x 17 cm) and rinsed (see Tips)
- vegetable oil, for greasing
- Valori nutritivi
- per 1 piece
- Calorie
- 739.5 kJ / 176.1 kcal
- Proteine
- 2.6 g
- Carboidrati
- 26.6 g
- Grassi
- 6.3 g
- Grassi saturi
- 3.3 g
- Fibre
- 1.9 g
- Sodio
- 11.6 mg
Ricette alternative
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Kaya (coconut jam)
1h 10 min
Pandan chiffon cake
5 Std. 15 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Sambal chilli
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Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
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Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1h 20 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
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Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10 min
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
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Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
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Soy milk
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