![Sweet and sour prawns Sweet and sour prawns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11D4ECD1-EBF7-4E26-A71C-31B3E4020CCC/Derivates/acc08e97-6b82-4dd6-b22b-25fd4430867b.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1850 g water, plus extra to submerge bags and approx. 110 g for sauce
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- 40 g capsicum, cut into thin slices (2 mm x 5 cm)
- 12 medium raw prawns, peeled and deveined (approx. 180 g - see Tips)
- ¼ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 170 g fresh pineapple, cored and cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- ¼ fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 20 g brown sugar
- 20 g rice wine vinegar
- 30 g soy sauce
- 5 g cornflour
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 872.2 kJ / 207.7 kcal
- Proteine
- 25.4 g
- Carboidrati
- 21.8 g
- Grassi
- 1 g
- Grassi saturi
- 0.2 g
- Fibre
- 3 g
- Sodio
- 1665.6 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Fish with ginger lime sauce
35min
Spicy prawn salad (Brett McGregor)
30min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15 min
Thai noodle and seafood salad
50 мин.
Sunday lamb roast
1h 55min
Salmon with mango sauce, snow peas and carrots
1h
Hot and sour prawn soup
45min
Prawns with coriander coconut rice
35min
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1u. 45min
Prawn stir-fry
25min
Curry lamb cutlets
1h