Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Orange cake
- 230 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 1 orange, large (approx. 220 g), unpeeled, trimmed, cut into quarters and pips removed
- 3 eggs
- 200 g white sugar
- 300 g self-raising flour
- 1 pinch sea salt
Lemon cake
- 1 lemon, large (approx. 220 g), unpeeled, trimmed, cut into quarters and pips removed (see Tips)
- 230 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 3 eggs
- 200 g white sugar
- 300 g self-raising flour
- 1 pinch sea salt
Citrus cream cheese icing
- 375 g cream cheese, cut into pieces
- 270 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 450 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 orange, zest only, no white pith
- 1 lemon, zest only, no white pith
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 4385.6 kJ / 1044.2 kcal
- Proteine
- 11.9 g
- Carboidrati
- 109.6 g
- Grassi
- 64.3 g
- Grassi saturi
- 39.9 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodio
- 538.2 mg
Ricette alternative
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Apple pie and almond cream (Ray Capaldi)
1h 30 min
Ginger fluff
50 min
Mini herb and garlic pull apart bread
1h 35 min
Feijoa celebration cake
1h 30 min
Mini carrot and almond cakes
1h 25 min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50 min
Walnut cake with coffee frosting
1h 10 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Delicious lemon pudding
55 min
Coconut almond "snowballs"
35min
Better banana cake
45 min