Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Orange cake
- 230 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 1 orange, large (approx. 220 g), unpeeled, trimmed, cut into quarters and pips removed
- 3 eggs
- 200 g white sugar
- 300 g self-raising flour
- 1 pinch sea salt
Lemon cake
- 1 lemon, large (approx. 220 g), unpeeled, trimmed, cut into quarters and pips removed (see Tips)
- 230 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 3 eggs
- 200 g white sugar
- 300 g self-raising flour
- 1 pinch sea salt
Citrus cream cheese icing
- 375 g cream cheese, cut into pieces
- 270 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 450 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 orange, zest only, no white pith
- 1 lemon, zest only, no white pith
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 4385.6 kJ / 1044.2 kcal
- Proteine
- 11.9 g
- Carboidrati
- 109.6 g
- Grassi
- 64.3 g
- Grassi saturi
- 39.9 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodio
- 538.2 mg
Ricette alternative
Berry and chocoletta ripple ice cream loaf
9h
Peanut butter choc chip slice
1h 15min
Delicious lemon pudding
55min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2h
Macaroons
40min
Crumble muffins
35min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50min
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24h 25min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Custard
10 Min
Raspberry and lemon flan
1h
Lemon delicious
1h 5min