![Leek, chilli and chorizo sauce Leek, chilli and chorizo sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7db2abb5-6fba-4904-81ef-4aed06543bdd/Derivates/014dee2a-166e-4689-af3a-4f1cf8bfac12.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 2 garlic cloves, peeled
- 1 leek, trimmed, white part only, well washed and cut into pieces (3 cm) - green part reserved
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred, and cut into halves
- 30 g extra virgin olive oil
- 500 g tomato passata
- 50 g water
- 1 chorizo sausage (approx. 220 g), cut into thin slices
- 2 sprigs fresh basil, leaves torn
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 600 g cooked gnocchi, to serve (see Tips)
- Parmesan grated, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1228.3 kJ / 293.6 kcal
- Proteine
- 9.1 g
- Carboidrati
- 43.7 g
- Grassi
- 9.9 g
- Grassi saturi
- 2.4 g
- Fibre
- 4.5 g
- Sodio
- 347.3 mg
Ricette alternative
Lala's creamy lemon butter chicken
1 godz. 10 min
Beef stew with gnocchi
3 godz. 15 min
Chicken laksa
30 Min
Chicken gyros with tzatziki
30 Min
Chicken and risoni bake
1 godz. 15 min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 Min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 Min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 Min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 Min
Apricot Chicken
35 Min
Mushroom and kale risotto
55 min