Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 1600 g water
- 1 kombu strip (7-10 cm) (optional)
- 5 dried shiitake mushrooms (approx. 20 g), cut into slices
- 3 cm fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 1 garlic clove, cut into halves
- 2 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 100 g carrot, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 150 g daikon, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 200 g firm tofu, cut into cubes (2 cm) (see Tips)
- 200 g Asian greens of choice, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 tbsp miso paste
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tsp salt, to taste
- 2 tbsp sesame seeds, for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 622.3 kJ / 148 kcal
- Protein
- 8.5 g
- Kohlenhydrate
- 7 g
- Fett
- 8.5 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 1.1 g
- Ballaststoff
- 5.7 g
- Natrium
- 1484.3 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25 min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1 Std. 15 Min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1 godz. 5 min
Yasai miso ramen
35min
Japanese-style dressing
5 Min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto
25 Min
Eggplant with burghul
55 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 Std. 30 Min
Tofu scramble
25 Min