Black-eyed Bean Stew with Baby Squid
TM5 TM6

Black-eyed Bean Stew with Baby Squid

4.0 (1 Bewertung)

Zutaten

  • 120 g onions, quartered
  • 1 garlic clove
  • 40 g extra virgin olive oil
  • 500 g ripe tomatoes, cut in pieces
    oder 500 g tinned chopped tomatoes
  • 15 g tomato purée
  • 100 g mixed vegetables (e.g. carrots, leeks, celery), sliced (1 cm)
  • 1 Tbsp sweet paprika
  • 1 tsp salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 350 g black-eyed beans, dried, soaked for at least 4 hours
    oder 350 g dried green lentils, rinsed and drained
  • 350 g water
  • 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
    oder 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • 270 g mixed vegetables (e.g. carrots, leek, celery), sliced (1 cm)
  • 1000 g whole baby squid, cleaned, fresh or defrosted
    oder 1000 g raw squid rings, fresh or defrosted
  • salt, plus extra for squid
  • ground black pepper, plus extra for squid
  • extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
  • 20 g freshly squeezed lemon juice (optional)
  • fresh coriander, chopped (optional)

Nährwerte
pro 1 portion
Kalorien
1339 kJ / 320 kcal
Protein
32 g
Kohlenhydrate
22 g
Fett
9 g
Ballaststoff
11.5 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte