Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 300 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien (np. z szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
- 120 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 2 jajka
- 20 - 30 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
olej, do smażenia
oder masło klarowane, do smażenia
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 2318.6 kJ / 554.1 kcal
- Protein
- 26.5 g
- Kohlenhydrate
- 7.9 g
- Fett
- 46.5 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 12.6 g
- Ballaststoff
- 0.5 g
- Natrium
- 889.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1u. 30min
Rolada makaronowa z mięsem
1u. 30min
Klopsiki z serem feta
30min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1u.
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1u. 30min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1u. 50min
Kotleciki ziołowe w sosie
1u.
Schab duszony w sosie
50min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1h 45min
Kotlety pożarskie
40min
Karkówka po karkonosku
1u. 50min
Cordon bleu z kurczaka
20min