Kompatible Versionen
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
-
60
g Gouda kaas, in stukken
oder 60 g Edammer kaas, in stukken - 60 g spekblokjes
- 800 - 850 g kippenborstfilets, ontbeend, ontveld en opengesneden tot een enkele platte steak
- 3 el sojasaus
-
1
tl rundvleesextract (bv. Bovril, Maggi)
oder 1 tl vleesbouillonpasta, huisgemaakt - 40 g olijfolie
- 280 - 300 g uien, in vier gesneden
- 2 - 3 teentjes knoflook, naar smaak
- 1 snuifje zout
- 400 g zoete aardappelen, gepeld, in dikke schijfjes (4 cm)
- 500 g appels (bv. Granny Smith, Golden Delicious), klokhuis verwijderd, in vier gesneden
- 180 g kookappels (bv. Bramley, Reinette), gepeld, klokhuis verwijderd, in vier gesneden
- 1 tl azijn, liefst cider- of rijstazijn (zie tip)
- 1 volle tl currypoeder, pikant of mild, naar smaak
- 150 - 200 g water
- Nährwerte
- pro 1 portie
- Kalorien
- 2745 kJ / 656 kcal
- Protein
- 59 g
- Kohlenhydrate
- 50 g
- Fett
- 22 g
- Ballaststoff
- 7.3 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Bechamelsaus
15min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30min
Appelmoes
20min
Bloemkool met kaas
55min
Aardappelpuree
45min
Chocoladesaus
No ratings
Fruitkroon
No ratings
Bechamelsaus
15min
Veelzijdige gladde soep
45min
Koekjes met chocopasta
1 Std. 40 Min
Kip gevuld met veenbessen en camembert
45min
Aurorasaus (bechamelsaus met tomaat)
No ratings