Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 260 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 4 jajka
- 1 szczypta soli
- 200 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
oder 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 120 g oleju słonecznikowego
- 120 g likieru jajecznego, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder, ilość do oprószenia babki
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Kalorien
- 1250.1 kJ / 298.6 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Kohlenhydrate
- 38.5 g
- Fett
- 13.2 g
- Ballaststoff
- 0.6 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Muffinki z likierem jajecznym
45 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1h 40min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Likier jajeczny
15 Min
Babka makowa
1 godz. 20 min
Babka orzechowa
1h
Babka "Trójniak"
1h 35 min.
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2u. 5min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1h 40min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min