Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 350 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
- 150 g mąki żytniej
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 330 g wody
- 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
- 1 łyżeczka soli
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Kalorien
- 798.1 kJ / 190.7 kcal
- Protein
- 4.9 g
- Kohlenhydrate
- 28.4 g
- Fett
- 7.2 g
- Ballaststoff
- 1.8 g
Alternative Rezepte
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 Std.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 40 Min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 Std.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2h 50min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2h 20min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z cebulą
2h 20min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 Std. 45 Min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 godz. 10 min
Focaccia z brokułami i anchois
2 Std. 15 Min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1h 30min