Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 350 g ziaren pszenicy (patrz wskazówka)
- 150 g mąki żytniej
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 330 g wody
- 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
- 1 łyżeczka soli
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- Nährwerte
- pro 1 kawałek
- Kalorien
- 798.1 kJ / 190.7 kcal
- Protein
- 4.9 g
- Kohlenhydrate
- 28.4 g
- Fett
- 7.2 g
- Ballaststoff
- 1.8 g
Alternative Rezepte
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 godz. 10 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 Std. 55 Min
Grissini - paluchy chlebowe
3h
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35 min
Pasta z bakłażana
55 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 Std. 45 Min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h
Mini foccacie z oregano
3 Std. 40 Min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min