Green Curry Chicken
TM6 TM5

Green Curry Chicken

4.6 (72 Bewertungen)

Zutaten

  • ½ tsp coriander seeds
  • ¼ tsp dried fennel seeds
  • 5 white peppercorns
  • 10 g fresh coriander root, cut in long pieces (see tip)
  • 1 tsp ground turmeric
  • ¼ tsp shrimp paste
  • 2 pinches ground nutmeg
  • 5 fresh green chillies, deseeded, cut in long pieces
  • 2 garlic cloves
  • 1 fresh red chilli, deseeded, cut in long pieces
  • 1 shallot, halved
  • 10 g fresh lemon grass, white part only, sliced
  • 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
  • ½ tsp fine sea salt
  • 15 g water
  • 240 g coconut milk
  • 1 makrut lime leaf
  • 450 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (3 cm)
  • 1 Tbsp fish sauce
  • ½ Tbsp sugar
  • 100 g aubergine, cut in long pieces (1 cm x 4 cm)
  • 100 g fresh green beans, ends removed, cut in pieces (4 cm)

Nährwerte
pro 1 portion
Kalorien
1246 kJ / 297 kcal
Protein
23 g
Kohlenhydrate
8 g
Fett
19 g
Ballaststoff
2 g

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte