Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 85 g wody, ciepłej
- 30 g masła, miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 1 szczypta soli
- 500 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 200 g cukru
- 5 żółtek
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- mąka pszenna tortowa, do oprószenia blatu
- Nährwerte
- pro 1 sztukę
- Kalorien
- 1050.2 kJ / 250.8 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Kohlenhydrate
- 30.7 g
- Fett
- 11.6 g
- Ballaststoff
- 0.4 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Kawowe bezy z ganaszem
2h 15min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 godz. 45 min
Suflet serowy szybki
55min
Batoniki sernikowo-jeżynowe
8h 30min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1h
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26h 25min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Zapiekanka twarogowa z owocami
1h
Orzechowe semifreddo
8h 35min
Czekoladowy sernik japoński
3u. 30min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1h 20min