Kompatible Versionen
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 600 g warzyw, mieszanych, np. marchewka, kalafior, cukinia, brokuł, ziemniaki, brukselka, dynia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 220 g mleka
- 20 g masła
- 15 g mąki pszennej
- 4 żółtka
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1166.8 kJ / 278.9 kcal
- Protein
- 15.4 g
- Kohlenhydrate
- 20.7 g
- Fett
- 15.1 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 8.4 g
- Ballaststoff
- 4.6 g
- Natrium
- 777.3 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Ryba na parze z zielonym purée
50min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35min
Gotowanie na parze buraków (200-600 g)
55min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30min
Warzywa gotowane na parze
35min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30min
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1h 30min
Gotowanie na parze korzenia selera (500-800 g)
30min
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35min
Kalafior z purée z groszku
40min
Gotowanie na parze buraków (650-1200 g)
1h 10min