Geräte & Zubehör
Classic Polish 'tort'
Vorbereitung 30 Min
Gesamt 2 Std. 25 Min
20 portions
Zutaten
Sponge
-
butter to grease
-
plain flour plus extra to dust240 g
-
eggs8
-
white sugar240 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
baking powder1 tsp
-
sea salt2 pinches
Blueberry jam
-
fresh blueberries (see Tips)250 g
-
jam sugar100 g
-
water50 g
-
freshly squeezed lemon juice1 ½ tsp
-
vegetable oil1 tsp
Lemon water
-
water150 g
-
freshly squeezed lemon juice50 g
-
fresh mixed berries of choice, small berries halved and larger berries sliced500 g
Cream mixture
-
mascarpone cheese (see Tips)500 g
-
pouring (whipping) cream600 g
-
icing sugar80 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
fresh mixed berries of choice, to decorate
-
fresh mint leaves only, to decorate
Schwierigkeitsgrad
medium
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
167.3 mg
Protein
6.6 g
Kalorien
1565.8 kJ /
374.2 kcal
Fett
22.4 g
Ballaststoff
1.2 g
Gesättigte Fettsäuren
12.5 g
Kohlenhydrate
38 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen...
Sugar-free strawberry pistachio slice
50 min
Strawberry Lemonade Mimosa
10 min
Mini Classic Polish "torts"
2 godz. 30 min
Chocolate Babka
3 godz.
Footy finals hot dogs
1 godz. 40 min
Gluten-free Cannoli with Vegan Pistachio Cream
2 godz.
Neapolitan pizza
1 godz. 30 min
Potato Pancakes
45 min
Chocolate and chilli gelato with whiskey syrup
14 godz. 20 min
Pizza rolls
1 godz. 45 min
Mini chicken kyivs
45 min
Poppy seed strudel
3 godz. 15 min