![Middle Eastern salmon with tahini yoghurt Middle Eastern salmon with tahini yoghurt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/62faf43a68df91d64ff51b84b7fff94b/Derivates/3a5915ae96d55b933183493fd38f1b892cb2c2d0.jpg)
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Tahini Yoghurt
- 1 garlic clove
- ½ tsp sea salt
- 200 g Greek yoghurt
- 50 g tahini
- 30 g freshly squeezed lemon juice
Walnut crumble
- 80 g walnuts
- 20 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred and cut into halves
- ¼ brown onion
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp sumac
- 2 tsp extra virgin olive oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Couscous & Salmon
- 1200 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste
- 250 g Israeli couscous
- 4 fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 110 g each)
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- ½ continental cucumber, cut into pieces
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 3846.3 kJ / 919.3 kcal
- Protein
- 49.1 g
- Kohlenhydrate
- 71.7 g
- Fett
- 51.2 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 8.3 g
- Ballaststoff
- 8.9 g
- Natrium
- 432.5 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 min
Chicken Mushroom Fajitas (TM6)
1h
Chicken gyros with tzatziki
30 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20min
Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
1h 40min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min