Salted caramel and chocolate cake
TM6 TM5

Salted caramel and chocolate cake

3.6 (8 Bewertungen)

Zutaten

Chocolate sponge cakes

  • 140 g butter, plus extra to grease
  • 200 g plain flour
  • 280 g brown sugar
  • 70 g Dutch cocoa powder
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • 200 g brewed coffee
  • 70 g canola oil
  • 2 eggs
  • 150 g buttermilk
  • 1 tsp natural vanilla extract

Cream and salted caramel filling

  • 80 g unsalted butter, cut into pieces
  • 120 g double cream
  • 50 g dark brown sugar
  • 50 g caster sugar
  • 50 g pure maple syrup
  • 1 tsp vanilla bean
  • 1 tsp sea salt
  • 600 g whipped cream

Nährwerte
pro 1 slice
Kalorien
2383.2 kJ / 569.6 kcal
Protein
6.2 g
Kohlenhydrate
57.4 g
Fett
37.3 g
Gesättigte Fettsäuren
19.9 g
Ballaststoff
2.2 g
Natrium
316.7 mg

Gefällt dir, was du siehst? Dieses Rezept und mehr als 80 000 andere warten auf dich!

Kostenlos registrieren

Registriere dich jetzt für unser einmonatiges kostenloses Schnupper-Abo und erhalte Zugriff auf Tausende köstliche Rezepte für deinen Thermomix®. Vollkommen unverbindlich.

Weitere Informationen

Alternative Rezepte