Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 170 g Hartweizengrieß
- 190 g Mehl
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 20 g Olivenöl
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 20 g Sesam
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
Belag und Fertigstellung
- 300 g Hähnchenbrust, in Scheiben (ca. 5 mm)
- 1 - 2 TL rote Currypaste (10-20 g)
- 10 g Olivenöl
- 1 EL Honig (15 g)
- 50 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 2 - 3 Frühlingszwiebeln (ca. 40 g), in Stücken (ca. 3 cm)
- 300 g Schmand
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- ½ TL Salz
- ¼ TL Paprika edelsüß
- 1 TL Curry
- 1 rote Paprika (ca. 150 g), in Ringen (ca. 5 mm)
- ½ Bund Koriander, abgezupft (optional)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 3169 kJ / 757 kcal
- Protein
- 33 g
- Carbohydrates
- 82 g
- Fat
- 30 g
- Fibre
- 9.6 g
Alternative recipes
Überbackene Tomaten-Putenfrikadellen
1u. 10min
Tomaten-Aprikosen-Hähnchen (scharf)
2h 20min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1u. 20min
Summer sausage rolls
1u. 10min
Tomaten-Basilikum-Quiche mit Hähnchen
1h
Hähnchentarte
3h 20min
Mini-Pizzen mit Ziegenkäse
1u. 40min
Laugen-Zwiebel-Käse-Brötchen
1u. 40min
Hähnchen-Bulgur-Auflauf
1h
Pikanter Weizen-Hähnchen-Auflauf
1u. 10min
Frikadellen und Chili-Käse-Kartoffeln aus dem Ofen
1h
Spanischer Kartoffelauflauf
1h 30min