Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Strudelteig (für 2 Strudel)
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 125 g Wasser, lauwarm
- 30 g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 TL Essig
- 1 Prise Salz
Mohnfülle
- 300 g Mohnsamen
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 150 g Milch
- 1 EL Honig
- 2 EL Rum
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Nelken, gemahlen
Butterbrösel
- 50 g Haselnüsse
- 100 g Butter, in Stücken
- 150 g Semmelbrösel
Zwetschkenfülle
- 1500 g Zwetschken, geviertelt, entsteint
- 130 - 150 g Zucker, je nach Süße der Zwetschken
- 1 TL Zimt, gemahlen
Fertigstellung
- 80 g Butter, in Stücken
- Weizenmehl zum Bemehlen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2305 kJ / 550 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 58 g
- Fat
- 30 g
- Fibre
- 10.1 g
Alternative recipes
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Zwetschkenfleck
1h 30min
Topfengolatschen
50min
Kirschenstrudel
1 godz. 45 min
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5 godz. 20 min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 Std. 15 Min
Kardinalschnitten
3h
Nussstrudel
2h 30min
Apfelschlangerl
2h