Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 550 g Dinkelkörner
- 200 - 250 g Wasser (siehe Tipp), lauwarm, etwas mehr zum Bestreichen
- 30 g frische Germ
- 2 TL Honig
- 2 TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- 2 TL Meersalz
- 2 EL Olivenöl
- 1 TL Essig
- 100 g frische Bärlauchblätter, trocken geschleudert, in Streifen geschnitten
- 2 EL Sesamsamen, zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 546 kJ / 130 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 22 g
- Fat
- 3 g
- Fibre
- 5 g
Alternative recipes
Bärlauch-Leinölaufstrich
15min
Bärlauch-Hörnchen
55 Min
Paradeiser-Topfen-Wurzeln
1 Std. 10 Min
Fastenbeugerl
1u. 30min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40min
Bärlauchsalz
27 Std. 25 Min
Bärlauchpaste
20min
Vollkornspitze
24 Std.
Bärlauch-Röggelchen
48u.
Mohnflesserl aus Dinkel
1h 50min
Bärlauch-Faltenbrot
2 Std. 30 Min
Schnelle Kürbiskernweckerl ohne Gehzeit
35min