Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g Wasser
- 2 TL Salz
- 600 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken (ca. 3-4 cm)
- 70 g Butter, in Stücken
- 120 g Frühlingszwiebel, in Stücken (ca. 2 cm)
- 50 g Essiggurken, in Stücken
- 2 - 3 EL Gurkerlwasser, nach Geschmack
- 2 EL Bärlauchpaste, selbst gemacht (siehe Variante)
- 70 g Mascarpone
- 150 g Sauerrahm
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 - 2 EL frischer Schnittlauch, in Röllchen geschnitten, zum Dekorieren
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1069 kJ / 256 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 17 g
- Fat
- 19 g
Alternative recipes
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 Min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45min
Bärlauchcremesuppe
30min
Bärlauch-Aufstrich
15 Min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40min
Bärlauchsalz
27h 25min
Bärlauchpaste
20min
Erdäpfelkas
5min
Österreichischer Kartoffel-Dip (Erdapfelkas)
40min
Bärlauchbutter
10min
Kürbiskernaufstrich
5min