Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 10 g de beurre, pour le moule
- 50 g de chocolat noir pâtissier, détaillé en morceaux
- 25 g de biscuits amaretti
- 3 œufs
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 130 g de sucre en poudre
- 70 g de fécule de pomme de terre
- 240 g de farine blanche type 45, et un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 10 g de sucre vanillé maison
- 60 g d'huile d'arachide
- 50 g de pastis, ou liqueur à l'anis type Sassolino, Sambuca, etc.
- Nutrition
- per 12 parts
- Calories
- 15058 kJ / 3565 kcal
- Protein
- 55 g
- Carbohydrates
- 432 g
- Fat
- 172 g
- Fibre
- 13 g
Alternative recipes
Pain de Gênes
1 Std.
Gâteau de Santiago
35 Min
Amaretti aux abricots
30 Min
Gâteau aux amandes
1 Std.
Gâteau magique aux épices
3 Std. 15 Min
Biscuit coco-canneberge
20 Min
Galette bressane
13 Std.
Nonnettes au cassis
1hod. 40min
Cake à la noix de coco
1 Std. 15 Min
Pithiviers
2h
Le pain bannique
30 Min
Roulé de pain
1 Std. 15 Min