Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Butter, kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 250 g Zucker
- 250 g Haselnüsse
- ½ - 1 TL Zimt, gemahlen, nach Geschmack
- ¼ - ½ TL Nelken, gemahlen, nach Geschmack
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Ei
- 200 g Ribiselmarmelade
- 1 Eidotter
- 30 g Mandeln, gehobelt
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2200 kJ / 526 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 51 g
- Fat
- 33 g
- Fibre
- 3.5 g
Alternative recipes
Linzer Torte
3 Std.
Linzer Torte
1hod.
Linzer Torte
1hod.
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2hod. 30min
Schwarzplententorte
2 Std. 40 Min
Topfengolatschen
50 Min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10sa
Nussstrudel
2hod. 30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 Std. 20 Min
Linzer Weihnachtstorte
2hod.
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2hod. 30min