Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La crème pâtissière
- 250 g de lait
- 25 g de fécule de maïs
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de sucre vanillé maison
- 40 g de sucre en poudre
La pâte à brioche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 2 pincées de sel
- 25 g de sucre en poudre
- 140 g de lait
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 60 g de pépites de chocolat
- 1 œuf
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1986 kJ / 475 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Carbohydrates
- 67 g
- Fat
- 18.5 g
- Fibre
- 2.3 g
Alternative recipes
Roulés briochés au chocolat
2 godz. 40 min
Petits pains au lait hérissons
2h 35min
Panini jambon-fromage
2u. 45min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Chouquettes
1h
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Pain au chocolat
24 godz.
Bun à burger
4h 10min
Brioche "super bonne"
3 Std.
Gaufres de Liège
1h 30min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min