Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La crème pâtissière
- 250 g de lait
- 25 g de fécule de maïs
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 30 g de sucre vanillé maison
- 40 g de sucre en poudre
La pâte à brioche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 2 pincées de sel
- 25 g de sucre en poudre
- 140 g de lait
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 60 g de pépites de chocolat
- 1 œuf
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1986 kJ / 475 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Carbohydrates
- 67 g
- Fat
- 18.5 g
- Fibre
- 2.3 g
Alternative recipes
Pain au chocolat
24 Std.
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Brioche "super bonne"
3 Std.
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Bun à burger
4h 10min
Gaufres de Liège
1 Std. 30 Min
Chouquettes
1 Std.
Hamburgers
3u. 15min
Baguette viennoise
4h 25min
Panini jambon-fromage
2 godz. 45 min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Roulés briochés au chocolat
2 Std. 40 Min