Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g frische Bärlauchblätter, grob geschnitten, etwas mehr zum Dekorieren
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 100 g Sauerrahm
- 2 TL Bärlauchpaste, selbst gemacht (siehe Tipp) (optional)
- ½ TL Meersalz
- 2 TL Leinöl
- ½ - 1 TL Senf (z. B. Estragonsenf), nach Geschmack
- 2 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 552 kJ / 132 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 4 g
- Fat
- 9 g
- Fibre
- 1 g
Alternative recipes
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 min
Bärlauchcremesuppe
30 min
Bärlauch-Aufstrich
15min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Bärlauchsalz
27sa 25 dk
Frühlingshafter Grünkernaufstrich
30 min
Dinkel-Bärlauchweckerl
1h 50min
Bärlauchpaste
20 Min
Rote Rüben Hummus
10min
Bärlauch-Hummus
15min
Kürbiskernaufstrich
5min