Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 10 g Öl
-
500
g grüne Bohnen, in Stücken (2 cm)
or 500 g grüne Bohnen, TK, aufgetaut, in Stücken (2 cm) - 500 g Kartoffeln, in Würfeln (2 cm)
- 100 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 600 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
or 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 - 1 ½ TL Bohnenkraut, getrocknet
-
1
Lorbeerblatt, frisch
or 1 Lorbeerblatt, getrocknet - 4 - 5 Nelken
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 4 geräucherte Mettwürstchen (à ca. 100 g)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1962 kJ / 470 kcal
- Protein
- 25 g
- Carbohydrates
- 27 g
- Fat
- 27 g
- Fibre
- 4.6 g
In Collections
Alternative recipes
Linsensuppe
8 godz. 45 min
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1 Std. 10 Min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1 Std. 10 Min
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30min
Bohneneintopf
40min
Erbsensuppe mit Würstchen
1h 45min
Graupensuppe
1h
Bohnen-Möhren-Eintopf mit Fleischklößchen
45min
Salzschneidebohnen
45min
Westfälisches Blindhuhn (Nordrhein-Westfalen)
1h
Spanischer Bohnentopf
1 Std. 10 Min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35min