Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Strudelteig
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 150 g Wasser
- 30 g Öl und etwas mehr zum Bestreichen
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Mandeln, blanchiert
- 100 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 50 g Haferflocken, kernig
- 40 g Paniermehl
- 50 g brauner Zucker
- 900 g Birnen, geschält, geviertelt
- 1 EL Zitronensaft
- 100 g Butter, in Stücken
- 2 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1863 kJ / 445 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 50 g
- Fat
- 22 g
In Collections
Alternative recipes
Zitronen-Pfirsich-Charlotte
6 Std. 30 Min
Quark-Früchte-Taler
2 Std. 10 Min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1h 40min
Milchrahmstrudel
1 Std. 30 Min
Apfel-Brombeer-Strudel
2h 40min
Gebackener Grießstrudel "Schokobanane"
1 Std. 15 Min
Pflaumenstrudel mit Streuseln
1 Std. 45 Min
Kokos-Schoko-Waffeln
1h 50 min
Quitten-Cranberry-Strudel
1 Std. 10 Min
Ananas-Upside-Down-Muffins
40 Min
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3h
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 Std. 20 Min