Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Apfelknödel
- 20 g Butter
- 80 g Zucker
- 100 g Paniermehl
- 100 g Magerquark
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 80 g Haselnüsse
- 2 Prisen Zimt
- 300 g Äpfel, geschält, geviertelt
- 30 g Zitronensaft
- 2 Eier (Kl. M)
Vanillesauce
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 80 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Milch
- 250 g Sahne
- 6 Eigelb
Himbeersauce und Fertigstellung
- 300 g Himbeeren, TK, aufgetaut
- 25 g Zucker
- Öl zum Braten
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2220 kJ / 530 kcal
- Protein
- 14 g
- Carbohydrates
- 45 g
- Fat
- 30 g
In Collections
Alternative recipes
Topfenschmarrn ruckzuck
40 Min
Germknödel mit Vanillesauce
2hod.
Birnen-Schoko-Strudel
1 Std. 45 Min
Kartoffelschmarrn
45 min
Milchrahmstrudel
1hod. 30min
Topfenpalatschinken
1hod. 30min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1hod.
Schupfnudeln mit Vanillesauce
1hod.
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 Std. 20 Min
Erdbeer-Germknödel mit Vanillesauce
1h 50min
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Kaiserschmarrn
35 min