Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Impasto babà
- 200 g di farina 380 w (vedere varianti)
- 60 g di burro a pezzi (1-2 cm) + q.b. per imburrare
- 5 g di sale
- 15 g di zucchero semolato
- 2 petali di rose essiccati
- 12 g di lievito di birra fresco
- 180 g di uova (di cui 90 grammi congelate, vedere consigli)
Bagna alle rose
- 1000 g di acqua
- 400 g di zucchero semolato
- 150 g di Maraschino
- 5 g di acqua di rose
- 1 stecca di vaniglia intera
Termine della preparazione
- gelatina neutra q.b.
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 2473 kJ / 591 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 106 g
- Fat
- 12 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Chiacchiere
1h 35 min
La nuova Sacher di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Pasta Choux
2h
Cassata di Sulmona
3 Std. 30 Min
Babà napoletano
3 Std.
Bon bon con liquore all'arancia
2 Std. 20 Min
Cioccolato plastico
12h
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5 Std. 30 Min
Candele al cioccolato
4u. 50min
Bon bon ripieni di gianduia
1 Std. 30 Min
Panettone farcito
6 Std. 45 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min