Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Impasto babà
- 200 g di farina 380 w (vedere varianti)
- 60 g di burro a pezzi (1-2 cm) + q.b. per imburrare
- 5 g di sale
- 15 g di zucchero semolato
- 2 petali di rose essiccati
- 12 g di lievito di birra fresco
- 180 g di uova (di cui 90 grammi congelate, vedere consigli)
Bagna alle rose
- 1000 g di acqua
- 400 g di zucchero semolato
- 150 g di Maraschino
- 5 g di acqua di rose
- 1 stecca di vaniglia intera
Termine della preparazione
- gelatina neutra q.b.
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 2473 kJ / 591 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 106 g
- Fat
- 12 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Pasta Choux
2 Std.
Torta Babà napoletana
8 Std.
Crema pasticcera
15 min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min
Bignè al formaggio
1 godz. 5 min
Babà napoletano
3h
Frittelle di baccalà
1 godz. 5 min
Arancini di riso
3 godz. 5 min
A ‘ngornata
2h 20 min
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
No ratings
Babà napoletano
2 godz. 45 min
Babà analcolico alle fragole
3 Std. 30 Min