Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Impasto
- 500 g di farina tipo 00
- 80 g di zucchero
- 2 uova medie
- 120 g di vino bianco
- 100 g di olio di oliva
Ripieno
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di zucchero
- 400 g di ceci in scatola, sgocciolati
-
20
g di liquore all'arancia
or 20 g di liquore all'anice - 1 pizzico di cannella in polvere
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 30 g di miele
Terminare la preparazione
- 1000 g di olio di arachidi
- 50 g di zucchero a velo (optional)
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1879 kJ / 449 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 40.5 g
- Fat
- 28.9 g
- Fibre
- 2.5 g
In Collections
Alternative recipes
Crema pasticcera
15min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Calzoncelli melfitani
1h 40min
Ciambelle di Carnevale
4h 5min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Pizza rustica lucana
1h 15min
Crema al limone
10h 20min
Torta caprese di Luca Montersino
1 Std. 25 Min
Mostaccioli siciliani
1 Std.
Cassata di Sulmona
3 Std. 30 Min
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Castagnole ripiene
14 Std.