Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Lagane
- 300 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 150 g di acqua
- farina di semola di grano duro q.b. per infarinare
Sugo di ceci
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di pomodori senza semi e buccia, a cubetti
- 500 g di ceci bianchi lessi ben scolati
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2159 kJ / 516 kcal
- Protein
- 17.5 g
- Carbohydrates
- 81 g
- Fat
- 15.8 g
- Fibre
- 10.8 g
In Collections
Alternative recipes
Pasta e ceci con pomodorini
40 Min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 Min
Lagane e ceci in purea
1 Std. 20 Min
Pasta e patate con provola
1 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12h
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1 Std. 30 Min
Sartù di riso
1 Std. 25 Min
Piccole pastiere
2 Std.
Pastiera
15h
Ziti con ragù alla napoletana
1 Std. 30 Min
Pizza di scarola
3h 30min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.