Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 30 - 35 capsules de cardamome, égrainées (voir "Conseil(s)")
- 250 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 110 g de sucre en poudre
-
500
g de farine de blé semi-complet, et un peu pour fariner
or 500 g de farine de blé bise (T 80), et un peu pour fariner - 2 œufs
- 2 c. à café de sel, et 1 pincée pour la dorure
- 195 g de beurre doux, froid et coupé en petits morceaux
- 100 g de cassonade
- 50 g d'eau
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 917 kJ / 219 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Carbohydrates
- 28.7 g
- Fat
- 9.3 g
- Fibre
- 1.3 g
In Collections
Alternative recipes
Pain de Gênes
1 Std.
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Vanille Kipferl
35min
Amaretti aux abricots
30 Min
Biscuits italiens aux fruits secs
35min
Strudel à la pomme
1u. 45min
Kringle (Estonie)
2 Std. 40 Min
Nonnettes au cassis
1h 40 min
Scones
25min
Roulés pavot-cranberries
2h
Tarte à l'amande et au mincemeat
1h 50min
Ginger nuts
1 Std.