![Lagane e ceci in purea Lagane e ceci in purea](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F67A41C9-2406-41F8-BBF3-10D9FE04AD7A/Derivates/CE66E7B9-E336-48F4-9209-38A1FC508BE9.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Lagane
- 400 g di farina di semola di grano duro rimacinata + q.b. per infarinare
- 210 g di acqua
Condimento
- 320 g di ceci in scatola, scolati
- 60 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale + q.b.
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 peperoncino fresco a pezzi
- 250 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2297 kJ / 549 kcal
- Protein
- 18.2 g
- Carbohydrates
- 96.5 g
- Fat
- 12.7 g
- Fibre
- 8.9 g
In Collections
Alternative recipes
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Lagane, ceci e vongole
30 min
Paccheri zucca e salsiccia
30 min
Tagliolini alla zucca
1 godz. 20 min
Cavatelli di 'nduja al pomodoro e fagioli
55 min
Lagane e ceci
1 godz.
Orecchiette con crema di zucca e speck
35 min
Pasta e patate con provola
1 godz.
Pasta e ceci
40 min
Pasta patate e provola
55 min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 min
Pasta e lenticchie
50 min