Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 320 g di pasta secca tipo penne
- 2 limoni, preferibilmente biologici
- 30 g di burro, morbido
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 pizzico di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 3 carciofi
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2414 kJ / 577 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 62.1 g
- Fat
- 30.7 g
- Fibre
- 9 g
In Collections
Alternative recipes
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 Min
Penne melanzane e menta
50 Min
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1 Std.
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35 Min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 Min
Blinis al pepe con crema di carciofi
1 Std.
Penne integrali in crema di cipolle e sesamo
45 Min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45 Min
Mezze maniche con tonno rosso e finocchi al profumo di arancia
50 Min
Orecchiette cime di rapa e seitan
40 Min
Penne risottate carciofi e zucca
40 Min
Pasta integrale menta e carciofi
40 Min