Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 320 g di pasta secca tipo penne
- 2 limoni, preferibilmente biologici
- 30 g di burro, morbido
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 pizzico di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 3 carciofi
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2414 kJ / 577 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 62.1 g
- Fat
- 30.7 g
- Fibre
- 9 g
In Collections
Alternative recipes
Penne risottate funghi e speck
40min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45min
Pappardelle spinaci e cipollotti
40min
Crostino con pesto di asparagi, pistacchi e ceviche di gamberi
35min
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35min
Carciofi in agrodolce
30 min
Penne risottate carciofi e zucca
40min
Fusilli, carciofi e cacio
40min
Pasta integrale menta e carciofi
40min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40min
Spaghetti integrali con pesto di asparagi e semi di papavero
45min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40min