Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 5 EL Butterschmalz
- 1 Brötchen vom Vortag
- 600 g gemischtes Hackfleisch
- 1 Ei
- 1 TL Senf
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Öl zum Formen der Frikadellen
- 60 g Gewürzgurken, in Stücken
- 20 g Gurkenwasser
- 20 g scharfer Senf
- 100 g Mayonnaise
- 100 g Schmand
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 3006 kJ / 718 kcal
- Protein
- 31 g
- Carbohydrates
- 10 g
- Fat
- 59 g
In Collections
Alternative recipes
Feuerbällchen mit Kräuterquark
1 Std. 45 Min
Hackbraten Königsberger Art
1h 15min
Sauce Ungarischer Art
30 Min
Speck-Majoran-Frikadellen
35 Min
Paprikagulasch
1 godz. 25 min
Frikadellen aus dem Ofen mit zweierlei Pesto-Quark
1 Std.
Sommer-Bolognese
1 Std. 20 Min
Hackbraten mit Kartoffeln und Ratatouille
1 Std.
Rindfleischsuppe mit Markklößchen
2 Std.
Frikadellen mit Blumenkohl, Kartoffeln und Senfsauce
1 godz. 10 min
Rinderrouladen mit Gürkchen
1h 15min
Frikadellen
25min