Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 4 carciofi
- 1 limone
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglie lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco, secco
- 300 g di acqua
-
½
cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
or 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 519 kJ / 124 kcal
- Protein
- 4.1 g
- Carbohydrates
- 3.9 g
- Fat
- 10.3 g
In Collections
Alternative recipes
Zuppa di zucca
35min
Cavolfiore gratinato
55min
Cavolfiori gratinati
50min
Minestrone
45min
Carciofi alla romana
50min
Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt
45min
Polpette al sugo
45min
Carciofi alla romana
50min
Minestrone
45min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
40min
Funghi all'aglio
20 Min
Asparagi, riso al Parmigiano e zabaione al limone
1h