Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 4 carciofi
- 1 limone
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglie lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco, secco
- 300 g di acqua
-
½
cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
or 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 519 kJ / 124 kcal
- Protein
- 4.1 g
- Carbohydrates
- 3.9 g
- Fat
- 10.3 g
In Collections
Alternative recipes
Seppie con i piselli
35 min
Quiche di asparagi
1óra
Polpette al sugo
45 min
Carciofi alla romana
50min
Spezzatino di manzo
1 godz. 50 min
Torta di mele
1h 30 min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
40 min
Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina
40 min
Verdure al vapore
20 min
Funghi all'aglio
20 min
Sugo alla bolognese
3 godz. 15 min
Crostata di marmellata
1óra 10p