Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Vorbereitung
- 6 Eier (Größe M)
Süßer Mürbteig
- 50 g Mandeln
- 220 g Weizenmehl, glatt
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 2 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
Zitronenfülle
- 4 - 5 Bio-Zitronen
- 110 g Zucker
- 2 Eier
- 20 g Weizenmehl, glatt
- 20 g Maisstärke
- 1 Prise Salz
- 250 g Schlagobers
Baiserhaube
- 220 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- 150 - 200 g Himbeeren, nach Geschmack
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1738 kJ / 415 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 48 g
- Fat
- 21 g
- Fibre
- 2 g
Alternative recipes
Zitronen-Baiser-Torte
2h 10min
Parfait mit Pecannuss und Ahornsirup
9h
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 Std.
Limoncello-Tartelettes
3h 15min
Schokoladetarte | Himbeer | Ginger
6 Std. 20 Min
Italienische Obsttorte
3h 15min
Heidelbeer-Mandeltarte mit geeister Holunderblütencreme
5h
Tarte Tatin
1 Std. 15 Min
Zitronentarte
4h
Zitronen-Baiser-Tarte
2 Std. 30 Min
Lemon Curd-Tartelettes
2h
Mini-Schokokuchen mit weichem Kern
30min