Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 160 g Butter, weich, in Stücken
- 3 - 4 Äpfel, groß (z. B. Granny Smith)
- 220 g Vollrohrzucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 50 g Schlagobers
- ½ TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 2 TL Vanillezucker
- 2 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 100 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
- ½ TL grobes Meersalz
- ¼ TL Natron
- 180 g Buttermilch
- Sauerrahm zum Servieren
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2205 kJ / 527 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 61 g
- Fat
- 29 g
- Fibre
- 2.3 g
In Collections
Alternative recipes
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 godz.
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Mandelkuchen
1h 20min
Erdbeer-Tarte
7 Std.
Quiche mit Beerencreme
1h 40min
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1 godz.
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5h 40min
Apfelkuchen mit Guss
1h 20min
Pflaumen-Birnen-Tarte
1 godz.
Mandelkuchen
1 godz. 30 min
Bratäpfel mit Marzipan-Nussfülle und Vanillesauce
45 min
Apfelkuchen satt
1 godz. 30 min