Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten und ein paar Flöckchen zum Belegen
- 300 g Milch
- 250 g Schlagobers
- 3 Eier
- 200 - 250 g Brioche oder Frühstücks-Kipferl, altbacken
- 2 Äpfel, geschält, entkernt (à ca. 125 g)
- 20 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 3 EL Zucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Rosinen
- 1 TL Vanillezucker
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1733 kJ / 414 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 26 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Deftige Ofenpalatschinken
30p
Topfenpalatschinken
1óra 30p
Reisauflauf mit Äpfeln
1hod. 45min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Schinkenfleckerl überbacken
1 Std. 10 Min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50p
Topfenschmarrn
50p
Rahmsuppe mit Fisolen
35p
Scheiterhaufen
1óra 30p
Grießauflauf
1óra 30p
Topfenschmarrn ruckzuck
40p
Eiernockerl
30p