Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten und ein paar Flöckchen zum Belegen
- 300 g Milch
- 250 g Schlagobers
- 3 Eier
- 200 - 250 g Brioche oder Frühstücks-Kipferl, altbacken
- 2 Äpfel, geschält, entkernt (à ca. 125 g)
- 20 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 3 EL Zucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Rosinen
- 1 TL Vanillezucker
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1733 kJ / 414 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 26 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Erdäpfelgulasch
1h 10 min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10 min
Fedlkoch
10h 35 min
Grießkoch mit Orangenfilets
20 min
Gefülltes Brathenderl
1h 45 min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Eiernockerl
30 min
Topfenschmarrn
50min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Milchrahmstrudel
1h 55 min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10 min
Scheiterhaufen
1h 30min