Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten und ein paar Flöckchen zum Belegen
- 300 g Milch
- 250 g Schlagobers
- 3 Eier
- 200 - 250 g Brioche oder Frühstücks-Kipferl, altbacken
- 2 Äpfel, geschält, entkernt (à ca. 125 g)
- 20 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 3 EL Zucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Rosinen
- 1 TL Vanillezucker
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1733 kJ / 414 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 26 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Topfenschmarrn
50min
Grießkoch mit Orangenfilets
20 min
Eiernockerl
30 min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h
Schinkenfleckerl überbacken
1 Std. 10 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55 min
Scheiterhaufen
1h 30 min
Rahmdalken mit Erdbeeren
25 min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 Min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min