Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 800 g Rindfleisch, aus der Schulter, in Würfeln (3 cm)
- 300 g Rotwein
- 2 Stängel Thymian
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Pfefferkörner, schwarz, angedrückt
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 EL Olivenöl
- 150 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, gewürfelt
- 1 EL Tomatenmark
- 200 g Rindfleischbrühe
- ¾ TL Salz
- 800 g Kartoffeln, festkochend, klein (z.B. Drillinge)
- 10 Schalotten, klein, längs halbiert
- 200 g Möhren, in Stücken (2 cm)
- 20 g Butterschmalz
- 300 g Champignons, geviertelt
- 1 EL Butter
- 3 Prisen Pfeffer
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2267 kJ / 540 kcal
- Protein
- 36 g
- Carbohydrates
- 29 g
- Fat
- 28 g
In Collections
Alternative recipes
Provenzialisches Lammragout
1 Std. 40 Min
Zürcher Geschnetzeltes mit Kartoffeln
3 Std.
Kalbsleber venezianisch
40min
Enten-Pastilla mit Aprikosen und Pinienkernen
50min
Boeuf Bourguignon
1h 30min
Garnelen-Eintopf
45min
Boeuf bourgignon mit böhmischen Knödeln
26 godz.
Gulasch Stroganoff
1 Std. 10 Min
Rindfleisch in Rotwein
2h 15 min.
Irish-Stout-Beef (Irland)
1h 15min
Spanischer Bohnentopf
1 Std. 10 Min
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1 Std. 40 Min