Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte à cupcakes
- 100 g de beurre, pommade
- 200 g de sucre en poudre
- 2 œufs, à température ambiante
- 200 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
-
1
c. à café rase de levure chimique (1/2 sachet)
or 1 c. à café rase de bicarbonate de sodium - 150 g de lait
La crème au citron
- le jus de 2 citrons jaunes
- 10 g de beurre
- 1 œuf
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de fécule de maïs
La meringue
- 70 g de blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1443.9 kJ / 343.8 kcal
- Protein
- 5.7 g
- Carbohydrates
- 53.2 g
- Fat
- 11.5 g
- Fibre
- 0.8 g
In Collections
Alternative recipes
Cupcakes à la violette
1 Std. 50 Min
Cupcakes au citron
55min
Cupcakes pommes et caramel
40 dk
Number cake du Nouvel An
3sa
Cupcakes à la vanille
12 Std.
Entremets cassis et crémeux citron
5 Std.
Génoise au chocolat
45 Min
Crème diplomate aux fruits
1sa
Cupcakes rouge
1sa
Cupcakes à la vanille
1sa
Cupcake aux myrtilles
1 Std. 55 Min
Tarte aux fruits de la Passion
2 Std.