Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 120 g de beurre doux, ramolli
La crème pâtissière et le façonnage
- 350 g de lait demi-écrémé
- 3 œufs
- 40 g de farine de blé, type 55
- 50 g de sucre en poudre
- 250 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1287 kJ / 305 kcal
- Protein
- 7.4 g
- Carbohydrates
- 46.7 g
- Fat
- 9.6 g
In Collections
Alternative recipes
Kougelhopf
2h 55min
Brioche de Jeanne
4h 15min
Brioche parisienne
24h
Brioche "super bonne"
3 Std.
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Baguette viennoise
4h 25 min
Gâche vendéenne
3h 20min
Petits pains aux raisins
24h
Briochettes feuilletées
2h 45 min
Pain Cocotte
3 Std.
Roulés briochés au chocolat
2h 40 min