Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g Bergkäse, mild (z.B. Stilfser), in Stücken
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
- 250 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (1 cm)
- 2 ½ TL Salz
- 1 Bund Frühlingszwiebeln, in Stücken (2 cm)
- 1 EL Öl
- 3 Eier (Kl. M)
- 160 g Milch
- 80 g Bärlauch, grob geschnitten
- 250 g Mehl
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2452 kJ / 586 kcal
- Protein
- 29 g
- Carbohydrates
- 60 g
- Fat
- 23 g
In Collections
Alternative recipes
Kürbisspätzle (Österreich)
1sa
Bärlauch-Käse-Sauce zu Nudeln
10 dk
Spinat-Käse-Spätzle
20 dk
Bärlauch-Schupfnudeln
1sa 20 dk
Bärlauchknödel mit Tomatensugo
1h 10min
Bärlauch-Ravioli mit Rahmgemüse
1sa 40 dk
Bärlauch-Faltenbrot
2sa 30 dk
Bärlauch-Crêpes mit Frischkäsecreme und Eisbergsalat
1sa 15 dk
Bärlauch-Spaghetti
30 dk
Bärlauch-Hollandaise
15 min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 dk
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45 Min