Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Milch
- 25 g frische Hefe
- 100 g Zucker
- 450 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Zimt
- 1 TL Orangenschale, Bio, fein abgerieben
- ½ TL Salz
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1235 kJ / 295 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 38 g
- Fat
- 12 g
In Collections
Alternative recipes
Zitronenschnecken
3 Std. 30 Min
Pandoro
3u.
Focaccia di Mandorla
2h
Madeleines
35 Min
Linzer Torte
3u.
Trofie
1 Std.
Mini-Focacce Phantasie
2h 5 min
Teigtaschen mit Ricotta und Salsiccia
1 Std. 45 Min
Neapolitanischer Kranz
2 Std. 15 Min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Focaccia auf apulische Art
1hod. 40min
Venezianische Brötchen
4h 20min