Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Milch
- 25 g frische Hefe
- 100 g Zucker
- 450 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Zimt
- 1 TL Orangenschale, Bio, fein abgerieben
- ½ TL Salz
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1235 kJ / 295 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 38 g
- Fat
- 12 g
In Collections
Alternative recipes
Pasta e Fagioli
35 min
Panettone mit Schokostückchen
4h 30min
Crostata mit Vanillecreme
2h
Pandoro
3h
Focaccia di Mandorla
2h
Babas au citron
1 godz. 30 min
Cannoli (Die Sopranos)
1 godz. 30 min
Focacce mit Oliven
2h
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2 godz. 10 min
Focaccia mit Salsiccia
2h
Gnocchi di patate
1 godz. 30 min
Knusprige Focaccia
2 godz. 10 min